Strootman: "We worden veel te laat wakker"

PSV liet zaterdagavond drie dure punten liggen in Friesland in de titelrace. Kevin Strootman baalde na de 2-1 nederlaag als een stekker.

Door het puntenverlies van PSV kwam Feyenoord zondag op gelijke hoogte met de Eindhovenaren na een 1-0 zege op Roda JC. Bij winst op PEC Zwolle passeert Ajax PSV op de ranglijst en zijn de Amsterdammers de nieuwe koploper. 

"We zijn hier niet blij mee, dat is logisch", zegt Strootman tegen Eredivisie Live. "We hadden het niet zien aankomen, maar we richten ons op de volgende wedstrijd. Iedereen is teleurgesteld en het besef is er dat we te laat zijn begonnen met voetballen."

"We worden veel te laat wakker", vervolgt Strootman. "We hadden het er in de kleedkamer nog over, ik denk niet dat het met de instelling te maken heeft. Je verzaakt in balbezit en dan kom je zo onder druk te staan. De tweede helft was voetballend beter."

"In het veld had ik niet het gevoel dat we lamlendig speelden. Vorig jaar hebben we nog meer uitwedstrijden verloren, maar als je kampioen wil worden moet je uit en thuis de punten halen", aldus Strootman.