Strootman: "Waren alle elf rijp voor wissel"

Oscar Hiljemark en Jürgen Locadia werden in de rust van Heerenveen - PSV gewisseld. Hiermee werd geen nederlaag voorkomen. Volgens Kevin Strootman zakte iedereen door het ijs. Dick Advocaat besloot in de rust (stand toen 2-0) Ola Toivonen en Tim Matavz te brengen. Hiljemark en Locadia werden geslachtofferd.

"Het was niet dat die twee jongens het zoveel minder deden. We waren alle elf rijp voor een wissel", zei Strootman tegen Eredivisie Live. De entree van Toivonen en Matavz zorgde voor meer lengte in de ploeg bij PSV. "De tweede helft konden we daardoor wat meer de lange bal spelen. Opportunistischer. Dat ging beter, maar uiteindelijk was het niet genoeg", moet Strootman concluderen.

De international vindt het te makkelijk om het op de instelling van PSV te gooien. "Het is lastig om aan te geven wat er precies fout ging. Maar we kwamen niet onder de druk uit "We willen allemaal kampioen worden." PSV kan zondag de koppositie kwijtraken aan Ajax. En dat terwijl de Eindhovenaren hun 100-jarig jubileum willen opfleuren met een landstitel.

Strootman ontkent dat die nadrukkelijke wens een negatieve uitwerking heeft op de prestaties van PSV. "Ik kan alleen voor mezelf spreken. Maar ik denk niet dat de druk verlammend werkt, al is de druk er wel. We zeggen zelf dat we kampioen moeten worden."