Nick en Simon bij 5 meiconcert in Amsterdam

Nick en Simon treden dit jaar op tijdens het 5 meiconcert in Amsterdam. Samen met de Marinierskapel zullen zij onder meer het nummer Vrij ten gehore brengen, maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei woensdag bekend.

De Volendamse zangers waren vorig jaar nog Ambassadeurs van de Vrijheid, waarbij ze op 5 mei per helikopter verschillende bevrijdingsfestivals langs gingen. Ze noemen het "ontzettend eervol" dat ze dit keer mogen optreden bij de traditionele afsluiting van Bevrijdingsdag. "Oorlog is dichtbij: de gruwelijkste taferelen spelen zich maar een paar uur vliegen hiervandaan af", zegt Nick.

Het duo Nick en Simon brak in 2006 door met de singles Steeds weer en De soldaat. Dat laatste lied is speciaal herschreven voor de Nederlandse militairen in Uruzgan en hun familie thuis. Als solisten tijdens het Bevrijdingsconcert zullen ze een link maken naar de klassieke muziek.

In het programma staat ook de jonge mezzosopraan Maria Fiselier (24). Het aanstormende zangtalent won eind september zes prijzen tijdens het Internationaal Vocalisten Concours. Verder zullen trompettist John Curfs, het Brabant Koor en kinderen van dansschool Lucia Marthas een optreden verzorgen tijdens het 5 meiconcert op een drijvend podium op de Amstel in Amsterdam. De NOS zendt het concert rechtstreeks uit.

Nick en Simon bij 5 meiconcert in Amsterdam
Nick en Simon bij 5 meiconcert in Amsterdam (Foto: ANP)