Dochter Bulgaarse maffiabaas ontvoerd

Drie gemaskerde en gewapende mannen hebben dinsdag de dochter van een Bulgaarse maffiabaas ontvoerd. Dat heeft de Bulgaarse politie gezegd. Mogelijk houdt de ontvoering verband met een aanklacht tegen de maffiabaas in Italië.

Evelin Banevs dochter Lara stond dinsdag op het punt in een auto te stappen bij haar ouderlijk huis, in een buitenwijk van de hoofdstad Sofia, toen de ontvoerders aan kwamen snellen in een SUV. Ze schoten twee keer op de chauffeur van de auto, waarna ze het meisje meenamen. De chauffeur is buiten levensgevaar. "Alle wegen naar en uit Sofia zijn afgezet", liet de politie in een verklaring weten. "Alle mogelijke maatregelen worden getroffen om uit te zoeken waar het kind is."

De 48-jarige Banev werd vorige maand in Bulgarije tot 7,5 jaar cel veroordeeld wegens het leiden van een criminele organisatie en witwassen. Benev wordt momenteel vastgehouden door de Italiaanse autoriteiten, die hem willen vervolgen in verband met cocaïnesmokkel van Latijns-Amerika naar Europa, tussen 2004 en 2007. Kalin Mihov, het voormalige hoofd van de Bulgaarse narcoticabrigade, zei dat de ontvoering van het meisje wellicht bedoeld is als waarschuwing aan het adres van de maffiabaas om bij het proces in Italië zijn mond te houden.