Alt-J blij met Utrechtse afsluiting toer

De Britse band Alt-J sloot dinsdagavond zijn tournee af in Utrecht. "We vinden het fantastisch om hier te zijn", zei Gus Unger-Hamilton.

"We houden van Utrecht", ging de keyboardspeler verder. "Ons eerste concert hier was vorig jaar bij De Beschaving." De alternatieve rockband was verder weinig spraakzaam. De mannen genoten zichtbaar van het concert. Alleen drummer Thom Green, die naar verluidt aan het syndroom van Alport lijdt, leek in zichzelf gekeerd.

De vier bandleden speelden in Vredenburg Leidsche Rijn op een nummer na alleen maar nummers van hun debuutalbum An Awesome Wave, waarmee ze vorig jaar doorbraken. Ze brachten in 'De Rode Doos', zoals de concertzaal ook wel wordt genoemd, ook het nummer Buffalo ten gehore dat op de soundtrack van het drama Silver Linings Playbook staat.

Het publiek reageerde enthousiast op nummers als Tessellate en Breezeblocks. De band sloot na een klein uur gespeeld te hebben af met het nummer Taro.

De band won in november de Mercury Prize, een van de belangrijkste Britse muziekprijzen. Alt-J was enkele maanden geleden nog te zien in de Melkweg en staat later dit jaar op Pinkpop en het nieuwe festival Best Kept Secret.