MC Hammer opgepakt wegens zwart zijn

Rapper MC Hammer werd racistisch behandeld door een Amerikaanse politieagent die hem arresteerde voor het 'tegenwerken van een agent'.  De normaal 'ongrijpbare' Hammer werd zonder pardon in de cel gezet.

Volgens Hammer liep een agent, die werkzaam is in een lokaal winkelcentrum, naar de auto van de rapper. De beste man, die leek op een dikke versie van Elvis, klopte op het raam van de auto. Toen MC het raampje naar beneden deed, vroeg de agent aan de donkere artiest of hij 'op borgtocht vrij was of dat hij in een proeftijd zat'.

MC moest lachen en dacht dat de dikke agent een grap maakt en pakte rustig zijn rijbewijs. De agent met de gekleurde bril was echter uiterst serieus en probeerde Hammer met veel moeite uit zijn auto te sleuren. De buik van de veredelde beveiliger zat echter in de weg waardoor hij niet ver genoeg met zijn armen in de auto kon komen.

Hierop besloot de politieman op zijn fluitje te blazen om hulp in te schakelen. Om de situatie weer onder controle te krijgen greep hij vervolgens ook naar zijn pistool. Hammer werd vervolgens gearresteerd en in de cel gezet. Na een tijdje mocht hij met een proces verbaal voor het tegenwerken van de politie weer naar huis.

Hammer denkt er het zijne van. "Niet alle gekleurde mensen zijn voorwaardelijk- of op borgtocht vrij. Ondanks dat deze dikke agent dat wel denkt. Er is één ding nog gevaarlijker dan een bange man met een pistool. Namelijk een bange agent met een pistool en een verborgen agenda."