Monteur bedwelmt zichzelf

Een 64-jarige automonteur uit Almelo is woensdagavond onwel geworden door een brandstofpomp die hij zelf in elkaar had geknutseld. De man, die lijdt aan een longziekte, is ter controle naar een ziekenhuis in Amersfoort gebracht, meldt de politie donderdag.

Rond 19.30 uur kwam een melding binnen van een man die onwel was geworden in een auto op de A28 ter hoogte van Leusden. Ambulancepersoneel bekommerde zich om de automonteur, die het erg benauwd had gekregen en in de berm was gaan liggen.

Toen agenten de auto bekeken, bleek uit een open raampje een slang vanuit de auto onder de motorkap te verdwijnen. Ook roken de agenten 'een ongelooflijke' benzinelucht.

De vrouw van de automonteur verklaarde daarop dat de brandstofpomp van de auto het had begeven tijdens een bezoek in Culemborg en haar man voor de terugweg een hogedrukhandspuit had omgebouwd tot reservetank en brandstofpomp tegelijk.

De vrouw had de opdracht gekregen de pomp tussen haar benen te houden en al pompend de motor op gang te houden tussen Culemborg en Almelo. Tot aan Leusden leek het plan van de monteur te slagen, maar de combinatie van de benzinelucht en zijn longziekte gooide uiteindelijk roet in het eten.