[Bundesliga] HSV wint door prachtgoal Van der Vaart

Rafael van der Vaart heeft Hamburger SV zaterdag drie punten bezorgd. Door een prachtig afstandsschot van de Nederlandse middenvelder werd de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach met 1-0 gewonnen. Voor Van der Vaart was het pas zijn tweede doelpunt van het seizoen. Ook zijn vorige treffer maakte hij tegen Gladbach.

Van der Vaart liet in de 24e minuut doelman Marc-André ter Stegen kansloos met een knal vanaf een slordige dertig meter. Gladbach kon daar, ondanks een invalbeurt van Luuk de Jong acht minuten voor tijd, niets tegenover stellen. Roel Brouwers bleef bij de bezoekers de hele wedstrijd op de bank.

HSV, dat vorige week al met 4-1 won bij Borussia Dortmund, stijgt door de overwinning naar de zesde plaats. Gladbach staat op de negende plek nog net in het linkerrijtje.

Bayer Leverkusen mag zich voorlopig de nummer twee van de Bundesliga noemen. Door een 2-1 zege wipt de ploeg van trainer Sascha Lewandowski over Borussia Dortmund heen, dat zaterdagavond nog aantreedt tegen Eintracht Frankfurt. Koploper Bayern München, dat vrijdag onder meer door een doelpunt van Arjen Robben met 2-0 won bij Wolfsburg, is bijna niet meer te achterhalen.