Dode vrouw Turkije, mogelijk Nederlandse verdachte

Een vrouw uit New York is zaterdag dood gevonden in Istanbul. Dat meldt het Turkse persbureau Anadolu. Negen mensen zijn aangehouden voor verhoor. De Telegraaf meldde eerder deze week dat een Nederlander mogelijk iets te maken heeft met de verdwijning van de Amerikaanse.

Het slachtoffer is de 33-jarige Sarai Sierra, een moeder van twee kinderen. De vrouw was in haar eentje op vakantie in Istanbul. Ze vertrok op 7 januari naar Istanbul om haar hobby, fotograferen, te beoefenen. Ze bracht de afgelopen tijd echter ook korte bezoeken aan Amsterdam en München. Ruim anderhalve week geleden, op de dag dat ze terug naar huis zou gaan, zou voor het laatst iets van haar zijn vernomen.

Het lichaam van de vrouw is gevonden in de restanten van oude stadsmuren in een arm district. Over de arrestaties is verder niets bekend.

De Telegraaf schreef vrijdag dat de vrouw vlak voor haar verdwijning contact heeft gehad met een Nederlandse gids. De twee zouden vlak voor de verdwijning van de Amerikaanse hebben afgesproken bij de toeristische Galatatoren. Turkse autoriteiten zouden druk bezig zijn de man op te sporen.