Mannen aangehouden na twee ramkraken

De Gelderse politie heeft dinsdagnacht twee mannen aangehouden voor twee ramkraken die waren gepleegd bij tankstations in Garderen en Uddel. De aanhoudingen volgden na een achtervolging waarbij waarschijnlijk een vuurwapen uit de auto werd gegooid, meldt de politie.

Een kwartier na middernacht kwam een melding binnen over mensen die langs de A28 bij Nunspeet hadden getankt zonder te betalen. Ze waren weggereden in een Seat. Een kwartier later werd een tankstation aan de Meervelderweg in Uddel zwaar beschadigd bij een ramkraak, maar het bleef volgens de politie bij een poging. De daders zijn niet binnen geweest.

Nog een kwartier later volgde de ramkraak op het tankstation aan de Koningsweg in Garderen. Daar zouden sigaretten zijn buitgemaakt. Agenten gingen op zoek en zagen in Putten al snel een Seat rijden die wegscheurde toen ze de auto aan de kant wilden zetten.

Tijdens de achtervolging die volgde werd in Putten iets uit de auto gegooid, later werd daar een vuurwapen gevonden. De achtervolging eindigde in Ermelo op de Steijnlaan, een doodlopende straat.

De mannen namen de benen, maar de bestuurder werd direct aangehouden. Het gaat om een man uit Ermelo. De bijrijder, een 23-jarige man uit Harderwijk, vluchtte een woonwijk in. Toen meer agenten met speurhonden ter plaatse kwamen, gaf de verdachte het op en kwam hij tevoorschijn uit de bosjes.

In de auto werd de buit van de ramkraak in Garderen gevonden. De auto zelf bleek afgelopen weekeinde in Twente gestolen te zijn.