Vijf jaar cel geëist voor wapenhandel Hells Angel

Tegen een 53-jarig lid van motorclub Hells Angels is dinsdag vijf jaar cel geëist voor vuurwapenhandel en grootschalige wietteelt. De verdachte uit Amersfoort stond in de rechtbank van Utrecht terecht voor de verkoop van pistolen en pistoolmitrailleurs.

In een garagebox midden in een woonwijk die de man als opslagplek gebruikte, vond de politie vorig jaar een grote hoeveelheid wapens en patronen. Volgens getuigen werd de box gebruikt door het Hells Angels-chapter in Zeist. De officier van justitie noemt het 'schokkend' hoe makkelijk de man in staat was levensgevaarlijke wapens te leveren, meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie dinsdag.

De Amersfoorter zit sinds januari vorig jaar vast. Behalve de verdachte uit Amersfoort staan nog vijf mannen en twee vrouwen terecht in de zaak. Met hen vormde de man volgens justitie een criminele organisatie die zich bezighield met professionele wietteelt. Tegen de zeven anderen eiste justitie straffen variërend tussen 120 uur werkstraf en twee jaar en drie maanden cel.

De rechtbank doet uitspraak op 13 februari.