[NBA] Mijlpalen voor Miami-ster LeBron James

LeBron James bereikte woensdag in de NBA twee mijlpalen. De ster van Miami Heat slechtte in de wedstrijd tegen Golden State Warriors (92-75 winst) de grens van twintigduizend punten en tevens die van vijfduizend assists. De 28-jarige James besloot de wedstrijd op 25 punten en was tien keer aangever. Hij is de jongste speler ooit die de barrière van twintigduizend punten doorbreekt.

Oklahoma City Thunder beëindigde de zegereeks van Denver Nuggets, dat zes keer op rij had gewonnen. Het werd 117-97 voor de koploper van de Western Conference. Russell Westbrook stal met 32 punten de show, terwijl ploeggenoten Kevin Durant en Kevin Martin ieder twintig punten toevoegden. Voor Oklahoma was het de vijfde zege op rij.

Dallas Mavericks lijkt de boel weer aardig op de rit te hebben, getuige de vierde overwinning op rij. Ditmaal moest Houston Rockets er met 105-100 aan geloven. Bij Dallas eindigden liefst zes spelers in de dubbele cijfers. Topscorer werd echter Rockets-guard James Harden met twintig punten. Het was niet voldoende om de vijfde nederlaag op rij van zijn ploeg te voorkomen.

Overige uitslagen
Toronto - Chicago 105-107 n.v.
Orlando - Indiana 97-86
Atlanta - Brooklyn 109-95
Boston - New Orleans 78-90
San Antonio - Memphis 103-82
Sacramento - Washington 95-94
Portland - Cleveland 88-93