Ter Mors en De Jong niet naar WK allround

Jorien ter Mors en Antoinette de Jong doen volgende maand niet mee aan het WK allround in Hamar. Beide schaatssters laten de Gruno Bokaal in Groningen, waar het laatste startbewijs kan worden verdiend, aan zich voorbijgaan. Ireen Wüst, Linda de Vries en Diane Valkenburg zijn door hun podiumplaats op het EK allround al zeker van plaatsing.

Ter Mors heeft aan de KNSB laten weten dat de Gruno Bokaal, die voor 2 en 3 februari staat gepland, niet in haar schema past. De shorttrackster, die vorige maand verrassend Nederlands kampioene allround werd, liet eerder om dezelfde reden het EK allround schieten.

Ook De Jong heeft andere prioriteiten. De 17-jarige schaatsster, die afgelopen weekeinde als debutante knap vijfde werd op het EK allround, geeft de voorkeur aan het WK voor junioren.

Bij de Gruno Bokaal wordt bij de vrouwen een klassement opgemaakt na de 1500 en 3000 meter. De winnares verovert het laatste ticket voor het WK allround, dat van 15 tot en met 17 februari in het Noorse Hamar wordt gereden.