Man toont padvindstertjes piemel

Een 53-jarige Belg moest vandaag voor de rechtbank verschijnen omdat hij jonge padvindstertjes zijn kloppende roede had getoond. De beste man, afkomstig uit het pittoreske Merelbeke, had piemelnaakt de deur geopend voor een paar bedelende welpjes.

We maken even een sprong in de tijd. Op een mooie ochtend in april 2011 ging bij de man de deurbel. Omdat die kutkoters altijd op een onchristelijk tijdstip aan de deur staan te janken, lag Jean-Louis D nog op bed. In plaats van zich fatsoenlijk aan te kleden, schoot hij snel een badjas aan en liep de trap af.

Slaapdronken opende de Belg de deur. De jonge meisjes, allen met ontluikende borstjes aangezien ze geen van allen 16 jaar waren, wilden hem een zak paaseitjes aansmeren. De badjas van de arme drommel viel helaas open, waardoor de onschuldige meisjes oog in oog stonden met een eenogige slang. De meisjes zetten het op een rennen en deden hun beklag bij de akela.

Vandaag moest de Merelbekenees voorkomen bij de rechtbank. Hij wil van de duivel geen kwaad weten. Hij is er heilig van overtuigd dat zijn badjas helemaal niet open was en ook de deur stond slechts op een kier. "Als ze al iets gezien hebben, was dat zeker niet de bedoeling", aldus D.'s advocaat.

'Lulkoek', zo vindt de rechtbank. "Ik heb zelf ook nog paaseieren verkocht, dus ik kan me voorstellen dat de scoutsmeisjes enorm geschrokken zijn", zo oordeelt de aanklager. "De feiten zijn bewezen, de beklaagde is in het verleden al veroordeeld geweest voor zedendelicten en heeft volgens de psycholoog een hoge kans op herhaling."

De Belg is dus goed de lul. Hem hangt zelfs een jaar celstraf boven het hoofd. De rechtbank zal op 23 januari uitspraak doen.