FOK! wat een weer...Onrustig

Goedemorgen! Als eerste willen we jullie allemaal heel fijne kerstdagen toewensen. Het zal niet voor iedereen even makkelijk zijn, maar toch hopen we dat de meesten van jullie toch een beetje geluk kunnen vinden tijdens deze kerst.

Het weer zal zich helaas niet van zijn beste kant laten zien, want het is en het blijft onrustig weer. De afgelopen nacht viel er plaatselijk opnieuw veel regen en pas in de ochtend trekt de neerslag naar het oosten toe weg. Later volgen er dan buien en hierbij is er zelfs kans op een klap onweer. Slechts héél af en toe is er ruimte voor een klein beetje zon. De wind gaat ook flink tekeer vandaag en langs de kust staat een krachtige tot soms harde wind uit het zuidwesten. Bij de buien is er kans op zware windstoten en dit alles bij elkaar zorgt voor een herfstachtig weerbeeld. De middagtemperatuur loopt op naar ongeveer 9 graden.

Op tweede kerstdag hebben we eigenlijk hetzelfde weerbeeld. Het enige verschil is dat de temperatuur een graadje moet inleveren. Zomers weer was het trouwens in Duitsland en Frankrijk waar de temperaturen gisteren tot boven de 20 graden opliepen. In München lag vorige week nog een pak sneeuw, maar gisteren hielden de mensen daar gewoon een tuinfeestje. Zo kan het dus soms gaan in de winter.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

NatuurkunstBij temperaturen van -25 graden maakt de natuur haar eigen kunst. Dit schijnt een klimmuur te zijn, maar ik ben de Franse taal niet machtig dus ik kan het verkeerd begrepen hebben.