Schietidioten boeit kritiek niet

Voorman Wayne LaPierre van de National Rifle Association is niet onder de indruk van de kritiek op zijn voorstel om op iedere school in de Verenigde Staten gewapende politieagenten of bewakers te posteren. Hij blijft er bij dat het de beste manier is om schietpartijen als die op de basisschool Sandy Hook in Newton in Connecticut te voorkomen. Van enig voorstel om de aanschaf van vuurwapens of munitie aan banden te leggen wil hij niets weten.

"Als het gek is om te pleiten voor het plaatsen van politie of gewapende bewakers in onze scholen om onze kinderen te beschermen, noem mij dan maar gek. Volgens mij vindt het Amerikaanse volk het gek om het niet te doen. Het is het enige wat mensen veilig houdt", zei LaPierre zondag in het NBC-programma Meet the Press.

De NRA-voorman zei dat zijn vuurwapenlobbyorganisatie er bij het Congres op zal aandringen op meer bewakers bij scholen te posteren. De NRA wil ook een nationale campagne starten om onder haar 4,3 miljoen leden vrijwilligers te werven voor een baan als bewaker bij scholen.

Charles Schumer, een Democratische senator uit New York, zei zondag dat LaPierre een reeks schietpartijen met veel doden in de afgelopen jaren aan van alles wijt, behalve aan vuurwapens. "Proberen schietpartijen op scholen te voorkomen zonder over vuurwapens te praten is hetzelfde als proberen longkanker te voorkomen zonder het over sigaretten te hebben", zei Schumer.


NRA-voorman niet onder indruk van kritiek (Foto: Novum)