Drie Square-Enix-spellen nu uit op Android

Square-Enix heeft laten weten dat Final Fantasy II, Final Fantasy Dimensions en Demon's Scorge THD vanaf nu verkijgbaar zijn op Android. Alleen het laatste spel is geen rpg.

Final Fantasy II wordt nog wel eens gezien als één van de moeilijkste binnen de Final Fantasy-serie. Het grootste verschil met andere delen is dat je poppetjes niet traditioneel sterker worden. Speel je bijvoorbeeld veel met je zwaard, dan wordt dat poppetje goed in zwaardvechten. Een mechanisme dat sterk vertegenwoordigd is in bijvoorbeeld het vorig jaar uitgekomen Elder Scrolls V: Skyrim.

De tweede rpg op de lijst, Dimensions, is wel een role playing game van de oude stempel. De iOS-versie heeft hoge ogen gegooid, dus is dit wellicht best een spel dat je eens zou kunnen proberen. Demon's Scorge THD is een ritme- en muziekspel, waarin je op de maat van de muziek afrekent met allerhande vijanden. 

Zoals altijd zijn de spellen van Square-Enix op Android niet goedkoop: beide rpgs kosten je zeven euro en Demon's Scorge THD vraagt meer dan het dubbele daarvan.

Final Fantasy II