Wietplantage met boobytraps ontmanteld

In een leeg bedrijfspand in Arnhem is dinsdag een wietplantage opgerold die was beveiligd met valstrikken. De politie ontdekte op tijd de hinderlaag en maakte die onschadelijk, waarbij niemand letsel opliep. Vierhonderd hennepplantjes werden in beslag genomen.

Agenten spoedden zich naar de plek in de binnenstad na een melding dat onbekenden de eigenaar van het bedrijfspand te lijf waren gegaan. Die liep verwondingen op waaraan hij zich in een ziekenhuis moest laten behandelen. Zijn belagers ontkwamen.

De politie besloot een kijkje in het gebouw te nemen en ontdekte bijtijds dat een aantal treden van de keldertrap ontbrak. Een kleedje bedekte het gat. Vervolgens werden achter een deur twee stroomdraden gevonden die onder spanning stonden. Wellicht wilden de wiettelers hun oogst zo beschermen.

In een ruimte werden honderden wietplantjes gevonden. Aan de hand van de potten en plantresten die in de andere ruimtes werden aangetroffen, kon worden opgemaakt dat er ruim zeventienhonderd honderd hennepplantjes moeten hebben gestaan.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. naar de henneptelers en de boobytrapleggers.