Inbreker voldoet aan legitimatieplicht

Dat de meeste inbrekers niet bekendstaan om hun intellect en het vermogen tot vooruitdenken, is redelijk algemeen bekend.

Maar het exemplaar dat een poging tot inbraak gedaan heeft bij een bedrijf aan de Dudokweg te Heerhugowaard maakt het de politie wel heel erg makkelijk. Dit individu had namelijk absoluut geen zin in een boete en had voor de zekerheid maar z'n identiteitskaart meegenomen naar de klus. Veel beter had ie aan gereedschap kunnen denken.

Na een raampje te hebben ingegooid, is deze lichtgetinte jongeman van een jaar of zestien binnengeslopen en liep hij zichtbaar op camera door het pand. De knul liep ijsberend door het pand terwijl hij nadacht of hij zijn gewenste buit, een Mac, los kon krijgen van de ketting waaraan de computer vast zat.

Waarschijnlijk kon de capuchon-drager niet helder nadenken door het lawaai dat de alarminstallatie produceerde. Het lukt de cirmineel in spe niet om iets buit te maken. Ten einde raad en gedemotiveerd koos hij het hazenpad en zette het op een lopen. Tijdens zijn vlucht is de knul zijn identiteitskaart verloren waarmee hij zijn opsporing wel heel erg eenvoudig heeft gemaakt. Het zou dus geen enkel probleem moeten opleveren deze jonge Heerhugowaarder binnenkort in zijn bontkraag te vatten.