[GSOD] Van Barneveld wint eenvoudig van Harms

Raymond van Barneveld is de derde Nederlander die zich heeft geplaatst voor de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. Hij rekende vrijdagavond eenvoudig af met Wesley Harms. Hij won met 10-4. 

Wesley Harms won de eerste leg, maar vanaf leg twee was er maar één man de baas op het podium en dat was Van Barneveld. Met veel zelfvertrouwen en vooral met heel sterk spel wist hij Harms snel op een 7-2 achterstand te zetten. In de tiende leg liet Harms nog wel even zien waar hij toe in staat is door een prachtige 170 finish te gooien, maar dat kon Barney heet niet meer stoppen. Met een gemiddelde van 104,56 is hij morgen de tegenstander van Christian Kist in de kwartfinale. Harms kan terugkijken op een prima toernooi en sluit af met een gemiddelde van 97,5. 

Eerder op de avond won vice-wereldkampioen Andy Hamilton met 10-9 van Gary Anderson. Zaterdagmiddag nemen Winstanley en Painter het tegen elkaar op. Ook Part en Hamilton spelen om een plek bij de laatste vier. In de avond is er het Nederlands onderonsje tussen Van Barneveld en Kist. Ook het duel tussen de Grand Slam of Darts kampioen van 2010 Scott Waites tegen Michael van Gerwen staat op het programma.