Sylvester Stallone wil laatste Rambo maken

Sylvester Stallone wil nog een laatste Rambo-film maken. "Dat is de reden dat ik nog niet met pensioen ben gegaan", zegt hij tegen de Franse nieuwsdienst AFP. De 66-jarige spierbundel was sinds 1982 viermaal als Vietnamveteraan John Rambo te zien, het laatste deel verscheen in 2008.

"Rambo is een man die gewoon niet naar huis kan terugkeren", legt Stallone uit. "Hij gedijt in de oorlog en ik zie hem daar ook sterven."

De enige beer die Stallone op de weg ziet, is zijn steeds ouder wordende lichaam. "Als mijn lichaam het volhoudt, wordt het fantastisch. Zo niet, dan is Rambo voornamelijk aan het strijden tegen reuma."

De filmmaker zei jaren geleden al precies hetzelfde over zijn personage Rocky Balboa. Ook de bokser zou eerder uit elkaar vallen van de aftakeling dan door een stevige beuk in de ring. Na zes films hield Stallone dat personage voor gezien.

Stallone vindt het een voorrecht dat hij zowel Rambo als Rocky heeft kunnen spelen. "Het ene personage is zeer cynisch, het andere juist optimistisch. Dat is erg ongebruikelijk. En ze zijn beiden iconisch."

De acteur hoopt dat zijn volgende personage, huurmoordenaar Jimmy Bobo in zijn nieuwe film Bullet to the Head, net zo iconisch kan worden. "Hopelijk kan de volgende generatie op het personage voortborduren." De film verschijnt 7 maart in de Nederlandse bioscopen.


Sylvester Stallone wil laatste Rambo maken (Foto: Novum)