Chris Tucker ziet remake Intouchables wel zitten

Chris Tucker hoopt de hoofdrol te kunnen bemachtigen in de Amerikaanse remake van de Franse hit Intouchables. "Ik heb de film gezien en heb al met de producenten gepraat", zegt de acteur in gesprek met de Amerikaanse filmsite blackfilm.com. "Ik hoop dat er iets uit komt, want ik vond de film echt goed."

De remake van het Franse komische drama is nog in ontwikkeling. Voor de hoofdrol wordt Colin Firth genoemd en Paul Feig, bekend van de komedie Bridesmaids, zou de regie op zich nemen. De 41-jarige Chris Tucker is bekend van de Rush Hour-films en is dit jaar nog te zien in de komedie Silver Linings Playbook.

De film gaat over een miljonair, oorspronkelijk gespeeld door François Cluzet, die van top tot teen verlamd is. Hij heeft 24 uur per dag verzorging nodig en neemt onverwacht een onervaren Senegalees, een rol van Omar Sy, aan als verpleger. Hij is aangetrokken tot de nonchalante houding van de jongen en het feit dat hij hem niet als patiënt behandelt.

Intouchables heeft dit jaar de bioscopen in Europa veroverd. In Nederland wist de film meer dan een miljoen bioscoopbezoekers te trekken. Intouchables is de Franse inzending voor de Oscars. Eerder dit jaar werd bekend dat de Amerikaanse producent Harvey Weinstein werkt aan de Amerikaanse remake.


Chris Tucker ziet remake Intouchables wel zitten (Foto: Novum)