Carice durft nog niet aan première te denken

De première van Alles Is Familie staat voor de deur, maar Carice van Houten denkt er liever nog niet aan. "Ik leef echt dag voor dag", zegt de actrice voor de camera van Novum Nieuws. "Ik kijk echt niet een week vooruit, dan word ik zenuwachtig."

De komedie Alles Is Familie is het vervolg op Alles Is Liefde uit 2007. Het scenario is weer geschreven door Kim van Kooten en Joram Lürsen nam wederom de regie op zich. Maandag gaat de film in première. "Het is een kwestie van een jurk aantrekken en gaan met die banaan, want de film is al af dus daar kan ik niet zoveel meer aan doen."

De jurk voor maandag ligt al klaar. "Dit keer heb ik het wel redelijk vroeg geregeld." De actrice heeft een stilist en dat wil nog wel eens helpen. "Dat is soms wel het geheim, maar het ligt ook aan mijn eigen beschikbaarheid om dingen door te passen."

Alles Is Familie is net als de eerste film een raamvertelling. Van Houten speelt een therapeute die getrouwd is met een succesvolle muziekproducent, een rol van Thijs Römer. Om zijn familie draait de film. De relatie van zijn ouders is niet meer wat het geweest is, zijn zwager rouwt nog om zijn overleden zus en met het liefdesleven van zijn broer wil het ook niet vlotten.

Van Houten vindt het prettig de rode loper te kunnen delen met haar collega-acteurs. "Ik denk wel dat dat fijn is, dat ik geen hoofdrol heb en iedereen een soort even grote rol heeft. Het is echt een ensemblefilm en ik ben er trots op."


Carice durft nog niet aan première te denken (Foto: Novum)