Pedo afgeslacht?

Het klinkt voor sommigen vast als goed nieuws: er is een pedo afgeslacht. Toch zouden ook zij daar in het geval van de 51-jarige Engelsman Andrew C. hun vraagtekens bij moeten plaatsen. Het is namelijk allerminst zeker of deze vermoorde man wel een pedofiel was.

In 2008 slachtte een woedende groep mensen de vermeende pedofiel af. De man was gezien met enkele minderjarige jongeren, terwijl hij eerder tot vier maanden cel was veroordeeld wegens ontucht met een 15-jarig meisje.

Toen het gerucht de ronde begon te doen dat de man een 2-jarig kind zou hebben misbruikt, barstte de bom. Een groep buurtbewoners jutte elkaar zo op dat er besloten werd de man op te zoeken. Niet alleen werd Andrew C. daarbij meerdere keren met een mes gestoken, ook werden zijn geslachtsdelen verminkt. Hij overleefde de aanval niet. Vier jaar later is er nog steeds geen enkele aanhouding verricht in deze zaak.

Vandaag werd er wel een nieuw detail openbaar gemaakt. Het café waar het slachtoffer regelmatig kwam, had de beveiligingscamera’s uit staan op de avond van zijn dood. Dat zou kunnen betekenen dat er sprake was van een vooropgezet plan waarbij vrij veel mensen betrokken waren.

Al met al lijkt deze moord een uit de hand gelopen hetze waarbij er iemand vermoord is terwijl er eigenlijk geen enkel bewijs was voor de misdaden waarvan hij verdacht werd. Het onderzoek naar de moord loopt nog steeds.