Pyromaan Weert mogelijk aangehouden

Een 23-jarige man is zondagnacht aangehouden voor een autobrand in Weert. In de Limburgse plaats zijn de afgelopen jaren tientallen auto's in brand gestoken. De politie onderzoekt of hij ook achter deze branden zit. "Het is nu nog te vroeg om daar iets over te kunnen zeggen", zegt een politiewoordvoerder.

Op de Louise de Colignystraat werd een auto in brand gestoken. De brandweer bluste de brand terwijl de politie de omliggende straten doorzocht. Op de Graafschap Hornelaan werd de Weertenaar in zijn auto aangehouden.

Er waren volgens de politiewoordvoerder voldoende aanwijzingen om hem met de brand in verband te brengen. Vanwege het onderzoek wilde de zegsvrouw niet zeggen om wat voor aanwijzingen het gaat. De auto raakte lichtbeschadigd.

Vanwege de branden surveilleren sinds een kleine twee weken 's nachts extra agenten en buitengewone opsporingsambtenaren in de plaats. Dat heeft volgens burgemeester Jos Heijmans nu zijn vruchten afgeworpen. "Wij zullen hier voorlopig zeker mee door gaan. Maar nogmaals wil ik alle inwoners vragen om ogen en oren open te houden en alert te reageren."