Arrestaties bij 'bestorming' Amsterdamse woning

Een aantal mensen is donderdagmiddag opgepakt, nadat een groep van ongeveer dertig mensen een woning in Amsterdam-West binnen wilde gaan. Of het gaat om een groep krakers, weet een politiewoordvoerder nog niet. De zegsvrouw ontkent dat sprake was van een bestorming, zoals verschillende media beweren.

Het incident vond plaats aan de Kinkerstraat. Agenten waren naar de woning gegaan na een melding over een geweldsincident. In de woning waren mensen aanwezig, maar de deur was geblokkeerd, waardoor de politie hen niet kon bereiken. Met de brandweer braken de agenten de deur open. Van een geweldsincident bleek uiteindelijk geen sprake.

Eenmaal terug op straat kwam er een groep van ongeveer dertig mensen aan die de woning binnen wilden gaan. "Dat was een beetje vreemd", aldus de woordvoerder. De groep werd te kennen gegeven dat hun plannen niet door konden gaan. Een aantal mensen besloot daarop zich te verzetten. Zij zijn aangehouden. Om hoeveel arrestanten het gaat, weet de zegsvrouw nog niet.