Tweeënhalf jaar cel voor rappende pooier

De 30-jarige Gregory Dos S. is vrijdag veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel voor het prostitueren van twee meisjes van 14 en 15 jaar oud. De man had ook seks met het 15-jarige slachtoffer. De meisjes uit Vleuten en De Meern liepen in februari weg van huis en waren bijna een week vermist. Het Openbaar Ministerie eiste eerder een celstraf van vier jaar.

Volgens de rechter heeft de rapper, ook wel bekend als MF Juice, de meisjes onderbracht in een woning in Rotterdam en via internet klanten voor hen geronseld. Dos S. heeft ook het geld in ontvangst genomen, hij bleef in de buurt als de twee klanten ontvingen en beperkte de meisjes in hun contacten.

De meisjes werden gevonden in de Rotterdamse woning, Dos S. werd vrijwel direct aangehouden op verdenking van onder meer mensenhandel. Een medeverdachte, de 29-jarige Fransisca T., kreeg van de rechter achttien maanden cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Tegen haar eiste het Openbaar Ministerie twee jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

Een woordvoerder van de rechtbank laat weten dat de straffen lager uitvallen dan de eis, maar dat de straf die is opgelegd 'overeenkomt met straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd'.