Actie tegen parasitair medium

De website Kloptdatwel.nl is een actie begonnen om RTL4 ertoe te bewegen om geen afleveringen van de serie Derek Ogilvie: Unexpected meer uit te zenden. Dit omdat Ogilvie, het medium dat centraal staat in de serie, een uitzending besteedt aan zijn pogingen om in contact te komen met de in 1995 vermoorde Nicole van den Hurk. Haar nabestaanden hebben aangegeven daar tegen te zijn. Volgens haar vader probeert Ogilvie de dood van zijn dochter commercieel uit te buiten.

De website roept mensen op om RTL4 een e-mail te sturen met daarin het verzoek de zendtijd anders te gebruiken. Een voorbeeldbericht is op de site te vinden. Als alternatief voor het programma noemt Kloptdatwel.nl de serie Bullshit! van Penn & Teller. De eerste aflevering daarvan gaat over communiceren met doden.

Ogilvie is al meerdere keren ontmaskerd als oplichter. Toch is er nog altijd veel interesse in dergelijke figuren. Zo’n 15% van de Nederlandse bevolking zegt te geloven dat mediums kunnen communiceren met overleden mensen. Een onoverkomelijk probleem bij het communiceren met overledenen is echter het feit dat ze dood zijn. In leven zijn is namelijk essentieel voor het voeren van een goed gesprek.


Duidelijk een verstandigere keuze