Mancini neemt schuld voor verlies op zich

Manchester City-coach Roberto Mancini heeft de schuld voor het 3-1 verlies van zijn team in de Champions League tegen Ajax op zich genomen. The Citizens staan in groep D nu laatste met één punt, terwijl de inzet voor het seizoen een goed resultaat in het kampioenenbal was.

"Het wordt nu erg moeilijk voor ons. Als we de laatste drie wedstrijden winnen wordt het nog spannend, maar we hebben een wonder nodig." Hij erkende schuld aan het verlies in Amsterdam. "Ajax was beter aan de bal en ze bewogen beter. Het was waarschijnlijk mijn fout, doordat ik deze wedstrijd en de spelers slecht heb voorbereid. Soms loopt de wedstrijd uiteindelijk anders dan je verwacht."

City had moeite om met de valse spits Chrisian Eriksen om te gaan, omdat de centrale verdedigers Vincent Kompany en Joleon Lescott door het ontbreken van een tegenstander zich geen raad wisten. Mancini wisselde uiteindelijk niet hen, maar twee middenvelders voor de spitsen Carlos Tevez en Mario Balotelli.

Deze actie kwam op rechtsback Micah Richards vreemd over. "Het is niet iets waar we veel aan gedaan hebben, we zijn gewend met vier man achterin te spelen. Dit was een moeilijk systeem en ik denk dat de spelers liever aan 4-4-2 vasthouden. Maar Mancini is de coach en we doen wat hij bepaalt."

Manchester City en Ajax staan over twee weken weer tegenover elkaar, maar dan in Engeland. Beide teams moeten winnen om kans te houden op de volgende ronde van de Champions League, maar ook om Europees te overwinteren. In groep D staat Borussia Dortmund nu eerste met zeven punten, Real Madrid tweede met zes punten, Ajax heeft er drie en City één.