Ook voortvluchtige tattookiller verdacht van moord

Bij de moord op Onno Kuut is mogelijk een vierde zogenoemde tattookiller betrokken. Justitie verdenkt de 31-jarige Evert S. hier althans van, zo heeft het OM donderdag bekendgemaakt. Maandag meldde het OM al drie tattookillers te hebben aangehouden voor de moord op Kuut.

De voortvluchtige S. staat op de nationale opsporingslijst. Hij is bij verstek veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor een moordpoging in 2009 op Marlon Dalfour.

De drie maandag in hun cel opgepakte tattookillers zaten al vast voor hun aandeel in deze liquidatiepoging. De rechtbank in Amsterdam veroordeelde de broers Cor en Brian P. en Jeroen S. in juli tot twaalf jaar cel in deze zaak. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft donderdag bepaald dat de verdenkingen tegen het drietal voor de moord op Kuut hout snijden en dat ze langer mogen worden vastgehouden.

Het lichaam van Kuut werd op 25 maart 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Hij bleek met geweld om het leven te zijn gebracht. Kuut had dezelfde tekens op zijn rug als de vier andere tattookillers.