Vrouwen woest op minister over 'verloren charmes'

Zo onuitspreekbaar als zijn naam is, zo gevleugeld waren de woorden van Sriprakash Jaiswal. Deze Indiase minister wees er namelijk op dat vrouwen vaak minder aantrekkelijk worden gevonden naarmate ze ouder worden.

Na afloop van een gewonnen cricketmatch tegen Pakistan zei hij: "Een nieuw huwelijk en een nieuwe overwinning, ieder heeft zo z'n belang. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de overwinning oud. Naarmate de tijd verstrijkt wordt ook de vrouw oud en verliest ze haar charmes."

Deze wijze woorden werden hem echter niet in dank afgenomen. Vrouwengroepen noemden de uitspraken 'neerbuigend', 'belachelijk en smakeloos' en 'absurd'. Een van deze ferme feministen vroeg de premier zelfs om Jaiswal te ontslaan.

Ondertussen protesteerden in Jaiswal's thuisstad Kanpur vrouwen tegen stereotypen van hun gender door eens lekker irrationeel te doen en poppen van Jaiswal te verbranden en portretten van hem zwart te kleuren.

Minister van Kolen Jaiswal heeft ondertussen wel al zijn excuses aangeboden door te zeggen dat het maar een grapje is, maar hij had kunnen weten dat de discussie pas over is als zij het zegt. Een dame die zich ongetwijfeld aangesproken voelde is dan ook van plan om hem voor het gerecht te slepen.

Voor oudere FOK!sters die willen bewijzen dat ze nog over genoeg charmes beschikken, is er gelegenheid op het Userfoto-forum. Iets minder oudere FOK!sters die het willen bewijzen, mogen ook uw nederige verslaggever pm'en.