Deze week in première (week 40)

Welke films verschijnen deze week in de bioscoop? FOK!film zet ze allemaal op een rij. Deze week draaien Bachelorette, Bellicher: Cel, Company Orheim, Resident Evil: Retribution, Silent City, Superechte Liefde en Voor ik doodga

Bachelorette

Bachelorette is een gewaagde komedie over drie vriendinnen, de bitchy Regan (Kirsten Dunst), party animal Gena (Lizzy Caplan) en dommige beauty Katie (Isla Fisher) die voor hun oud klasgenootje Becky een vrijgezellenfeestje organiseren, dat compleet uit de hand loopt. Stiekem zijn de drie meiden helemaal niet blij dat zij als eerste trouwt met een succesvolle en knappe man, en ondanks Becky haar wens om een rustig avondje te hebben voor haar trouwdag, besluiten de drie meiden toch een lekker feestje te bouwen. Vanaf het moment dat de stripper arriveert, loopt alles echter compleet anders dan gepland en volgt een nacht vol met drank, drugs, misverstanden en een kapotte bruidsjurk.

Bellicher: Cel

Hoe bestrijd je iemand die jouw identiteit gebruikt? Michael is 's nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Michael zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht, twee spijkerharde rechercheurs en een advocate die hem niet gelooft. Michael ontkomt en gaat koortsachtig op zoek naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom?

Company Orheim

Company Orheim vertelt het verhaal van tiener Jarle die een moeizame relatie heeft met zijn ouders. Het verhaal speelt zich af in de Noorse stad Stavanger in de jaren '80. Hoewel bij de familie Orheim iedereen hun eigen dromen probeert na te jagen, kunnen ze allemaal moeilijk omgaan met het dagelijks leven. Puber Jarle vindt zijn uitweg via muziek, politiek activisme en meisjes. Maar thuis vecht Jarle nog altijd om voor zichzelf op te komen. Jaren later krijgt Jarle een bericht dat hem noodgedwongen herinnert aan iets wat hij liever was vergeten: zijn kindertijd met zijn vader in Stavanger. Toen hij nog Orheim heette.

Resident Evil: Retribution

Het T-virus van The Umbrella Corporation blijft de Aarde beheersen. Het ooit zo levendige landschap met wereldwijde populatie is veranderd in een bevolking met vleesetende monsters en ondoden. De laatste hoop van de mens ligt bij Alice (Milla Jovovich), die in het hart van Umbrellas meest geavanceerde afdeling infiltreert. Stukje bij beetje ontdekt Alice meer van haar verleden in een immens complex. Zonder enige veilige plaats op Aarde probeert zij het virus voor eens en voor altijd te stoppen. Deze dollemansrit brengt Alice de hele wereld over, van Tokyo tot Washington DC, van Moskou tot New York. Gesteund door nieuwe en bekende vrienden moet Alice lang genoeg proberen te overleven in een wereld zonder toekomst. Het aftellen is begonnen.

Silent City

Rosa, een jonge Westerse vrouw slaagt erin stage te mogen lopen bij een wereldberoemde meesterkok, die in Tokyo een gelauwerd visrestaurant beheert. Uiteraard hoopt zij zich de ‘geheimen’ van de meester eigen te kunnen maken. Zij wordt echter niet in de kookkeuken zelf geplaatst maar in een ruimte waar de vis wordt schoongemaakt en waar ze helemaal op zichzelf wordt teruggeworpen. Wekenlang snijdt ze zwijgend dode vissen van hun graat, want zolang ze zich de taal noch het denken van haar leermeester eigen maakt, kan ze hem slechts imiteren. Als ze besluit om in de avonduren wat te gaan bijverdienen, beginnen het gebrek aan communicatie, de onzekere positie in de keuken en de innerlijk gevoerde gesprekken haar parten te spelen.

Superechte Liefde (Jørgen + Anne = sant)

Anne snapt niet waarom iedereen altijd over liefde praat. Tot er op een dag een nieuwe jongen, Jørgen, in de klas komt. Ineens staat haar wereld op z'n kop en voelt ze vlinders in haar buik. Maar andere meisjes in de klas vallen ook voor Jørgen en omgekeerd. Anne haalt alles uit de kast om Jørgen te veroveren. Uit naam van de liefde is immers alles toegestaan...niet dan? Superechte liefde is geen film over een onschuldige romance, maar laat zien hoe de kracht van l'amour fou de duistere kantjes in een kinderziel naar boven brengt.


Voor Ik Doodga (Now Is Good)

Tessa (Dakota Fanning) is zeventien en weet ze dat ze nooit achttien zal worden. Haar ziekte is ongeneeslijk, dus geniet ze liever van ieder moment dat ze nog heeft. Tessa heeft een lijst met dingen die ze graag nog wil doen. Een hele nacht feesten, een joint roken, iets stelen, seks hebben... Terwijl haar ouders en broertje op hun eigen manier proberen te accepteren dat ze hun dochter en zusje gaan verliezen, ontdekt Tessa samen met haar beste vriendin Zoey (Kaya Scodelario) de wereld. Verliefd worden op buurjongen Adam (Jeremy Irvine) staat niet op haar lijst, maar is al snel de meest bijzondere ervaring die ze zich kan wensen.