iPhone 5 gelanceerd in Amsterdam

Exact om 08.00 uur was het moment waar kwijlende Apple-fans en andere techfreaks al maanden op wachtten daar: de iPhone 5 ging  éindelijk in de verkoop. 

Een paar fans (of zijn het sekteleden?) lagen al sinds gisteren in de rij voor de nieuwe yuppenknuffel en dat aantal is afgelopen nacht alleen maar groter geworden. Een half uur voor de vervroegde opening van het Nederlandse Mekka voor Applefanaten was die rij al gegroeid naar een paar honderd man.

Drukte voor launch

Vijf minuten voor de opening begon het kleine leger aan personeel al te joelen en om 8.00 uur ging de deur open. George van Hassel uit Roosendaal is de gelukkige eigenaar van de eerste iPhone 5 die verkocht werd in Nederland, wat door luid gejoel van zowel personeel als pers als de rest van de wachtrij onthaald werd. "Geweldig, superblij, echt waar! Ik was hier donderdagochtend om negen uur en ik heb totaal voor deze iPhone 23 uur in de rij gestaan", aldus Van Hassel met een glimlach van oor tot oor. Nadat hij zijn nieuwe liefde vol trots aan de pers heeft gepresenteerd sleepten de medewerkers hem weer de winkel in om het bijbehorende abonnement in orde te maken.

Eerste iphone5 user

Ook Rens uit Gemert stond in de rij en dat is niet voor de eerste keer: "Ik ben eigenlijk bij alle grote lanceringen sinds de Apple-store hier in Amsterdam zit aanwezig geweest. De opening van de store, de nieuwe iPad en nu dus de iPhone 5." Waar veel andere fanaten hun oude iPhone moesten verkopen om de nieuwe te betalen, heeft Rens ze allemaal nog: "Ik ben iOS-developer en vind het wel fijn om alle toestellen te kunnen testen." Wat hem meteen opviel is dat oudere apps niet schalen maar zwarte balken boven en onder tonen. 

Geen zin om helemaal naar de hoofdstad af te reizen om 'shut up and take my money' te roepen? Het nieuwe speeltje (met ijzersterke behuizing gesmeed door elfen bij maanlicht) is ook bij de mobiele providers te bestellen met prijzen die beginnen vanaf €650.