Honderden wachten op iPhone 5 in Amsterdam

Bij de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam hebben zich vrijdagochtend honderden mensen verzameld voor de nieuwe iPhone 5. De verkoop begint daar om 8.00 uur. Beveiligers vertelden mensen achter in de enorme rij dat als zij aan de beurt zijn, de nieuwe smartphone mogelijk is uitverkocht.

Vrijdag is in ons land de verkoop begonnen. Bij een winkel van Hi in de Kalverstraat in Amsterdam, die in de hoofdstad als eerste om 7.00 uur speciaal de deuren opende, stonden welgeteld zeven mensen. Daar worden de apparaten echter alleen met een abonnement verkocht.

Eerder liep het in Duitsland, Japan, China, Amerika en Groot-Brittannië al storm bij de introductie van de nieuwe smartphone. De iPhone5 heeft een groter scherm, is lichter en platter en is uitgerust met de allernieuwstetechnologische snufjes.

Nederlanders die echt niet konden wachten, meldden zich vorige week al in Oberhausen (Duitsland), maar de overigen kunnen vanaf vrijdag hun slag slaan. Behalve in Amsterdam, gingen ook op locaties in Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen de deuren al om 7 uur open om de verkoop zo goed mogelijk te laten verlopen.

Honderden wachten op iPhone 5 in Amsterdam
Honderden wachten op iPhone 5 in Amsterdam (Foto: ANP)