iPhone 5 al vijf miljoen keer verkocht

Apple maakte vandaag bekend dat er in de drie dagen sinds de introductie op 21 september al meer dan 5 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone 5 zijn verkocht. Bovendien is iOS 6, volgens Apple zelf "'s werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem", al geïnstalleerd op meer dan 100 miljoen iOS-apparaten.

iPhone 5 is al te koop in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Singapore en het Verenigd Koninkrijk en zal vanaf 28 september in nog eens 22 landen verkrijgbaar zijn, waaronder in Nederland en België. Tegen het einde van dit jaar moet iPhone 5 in meer dan honderd landen verkrijgbaar zijn. De meeste klanten kunnen hun bestelde iPhone 5 binnenkort verwachten, maar doordat de vraag groter is dan het aanbod, zal menigeen geduld moeten hebben tot oktober.

"De vraag naar iPhone 5 is overweldigend en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat alle klanten die er een hebben besteld 'm snel in handen zullen hebben", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "Hoewel onze eerste voorraad al is uitverkocht, krijgen winkels geregeld nieuwe zendingen van de iPhone 5 binnen en kunnen klanten gewoon online bestellingen plaatsen, waarbij ze een geschatte leverdatum krijgen. We stellen hun geduld op prijs en werken er hard aan om genoeg iPhones te maken voor iedereen."