Syrische raketten slaan in op Libanees grondgebied

Door twee Syrische gevechtsvliegtuigen afgeschoten raketten zijn maandagochtend op Libanees grondgebied terechtgekomen. Dit hebben bronnen in het Libanese leger maandag gezegd.

De vier raketten sloegen volgens de ingewijden in in de buurt van het Libanese grensstadje Arsal. Het Libanese staatspersbureau hield het op drie raketten. Ze kwamen neer in bergachtig en verlaten gebied, op een paar honderd meter van de Syrische grens. Er waren geen meldingen over slachtoffers.

"Ik hoorde verscheidene ontploffingen en zag vier rookwolken omhoogcirkelen", zei Nayeh Izzedine, een inwoner van Arsal. "Ik weet niet of het een luchtaanval was, maar er was een vliegtuig in de lucht." Twee uur na de explosies was de rust in het dorp volgens Izzedine weergekeerd.

Het Syrische leger zou in het grensgebied, waar militairen en opstandelingen eerder slaags raakten, jagen op rebellen. Het Libanese leger heeft er in het verleden wapensmokkelaars opgepakt die op weg waren naar Syrië.

Arsal is overwegend soennitisch, net als het gros van de opstandelingen die de strijd met president Bashar Assad hebben aangebonden. Assad behoort tot de dominante alawitische minderheid.