Pastoor: spijt van bekijken foto's meisjes

Een pastoor in Veldhoven die op non-actief is gezet omdat bij hem kinderporno zou zijn aangetroffen heeft zijn spijt betuigd. In een persoonlijke brief die zondag op zijn verzoek is voorgelezen in zijn drie parochiekerken (Caecilia, Lambertus en St. Jan de Doper) zegt hij dat hij ,,vooral ontzettende spijt heeft van de eventuele zorgen die jonge ouders in onze parochie hebben over hun kinderen’’.

In de brief verklaart hij dat hij in april ongeveer honderd foto's van zo'n tien jonge vrouwen van een website had gehaald en op zijn computer gezet. Er zouden op de foto's geen seksuele handelingen te zien zijn en er wordt verklaard dat het meerderjarige modellen zijn.

,,Bij het verzamelen van de foto's heb ik er nooit bij stilgestaan dat er eventueel minderjarige meisjes bij zouden staan. Ik was dan ook geschokt en totaal ondersteboven toen bleek dat dit misschien toch het geval is."

De pastoor stelt dat hij ,,stom en naïef’’ is geweest. ,,Ik heb gezondigd tegenover God en tegenover u, broeders en zusters.’’

Pastoor: spijt van bekijken foto's meisjes
Pastoor: spijt van bekijken foto's meisjes (Foto: ANP)