Storm moet leiding delen op KLM Open

Graeme Storm gaat na de derde dag van de KLM Open niet meer alleen aan de leiding in het klassement. De Engelse golfer bracht zijn totaal zaterdag met een ronde van 69 slagen op 198, twaalf onder het baangemiddelde. Daardoor kwamen de Spanjaarden Pablo Larrazabal en Gonzalo Fernandez-Castano en de Schot Jamieson Scott op gelijke hoogte.

Storm had op de baan van de Hilversumsche een kleine terugval. Hij noteerde zijn eerste bogeys van het toernooi, maar sloot toch nog af op een onder par. Zijn drie concurrenten presteerden vooral op de achterste negen holes sterk. Larrazabal ging rond in 64 slagen, terwijl Fernandez-Castano en Scott 66 slagen nodig hadden.

Ook de Zweed Peter Hanson, die op een totaal van 199 staat, hoopt zich zondag nog in de strijd om de eindzege te mengen, waardoor het een spannende laatste dag lijkt te worden. De Belg Nicolas Colsaerts, die is opgenomen in het Ryder Cup-team, heeft een totaalscore van 202, goed voor een gedeelde zevende plaats.

De Nederlanders spelen geen rol van betekenis in het klassement. Robert-Jan Derksen deed 68 slagen over de derde ronde en heeft nu een totaal van 207, drie onder het baangemiddelde. Richard Kind heeft dezelfde score, nadat hij in 71 slagen rond was gegaan. Ze staan daarmee voorlopig op een gedeelde dertigste plaats.

Daan Huizing, de enig overgebleven amateur in het deelnemersveld, kwam uit op een totaal van 68 en staat nu 39e met een totaalscore van 208. Maarten Lafeber zakte weg met een ronde van 72. De oud-winnaar heeft een totaalscore van 211 en bezet de zestigste plek. Joost Luiten, de beste Nederlandse golfer, werd vrijdag al uitgeschakeld.