Vier Nederlandse golfers halen cut op KLM Open

Vier Nederlandse golfers hebben de tweede dag van het KLM Open overleefd. Richard Kind, Maarten Lafeber, Robert-Jan Derksen en Daan Huizing haalden vrijdag in Hilversum de cut. Kind staat er met zijn twaalfde plaats na 36 holes het beste voor. Veertien andere Nederlanders vonden hun waterloo. Graeme Storm leidt nog steeds de dans.

Nederlands beste speler, Joost Luiten, is er niet meer bij. Met totalen van 70 en 73 noteerde hij drie slagen te veel. Twee collega's van Luiten op de European Tour, Lafeber en Derksen, staan halverwege op de gedeelde 39ste plaats, vier slagen verwijderd van de top tien. Derksen en Lafeber maakten beiden achtereenvolgens 70 en 69. "Ik speel goed genoeg om laag te gaan en met een goede ronde zit je zo in de buurt van de top-10 of top-5", zei Derksen.

De verrassend acterende Kind staat er het best voor. Hij ging rond in 69 slagen. "Ik krijg maar één keer per jaar de kans om me in eigen land te bewijzen", zei Kind. "'Het is mooi dat ik de kans deze keer grijp. Het toernooi is nog niet voorbij, maar de eerste twee dagen waren goed en daar ben ik blij mee." Storm verstevigde zijn leidende positie. De Engelse golfer bracht vrijdag met een ronde van 66 slagen zijn totaal op 129, elf onder par. Hij heeft nog geen bogeys gemaakt. Op de gedeelde tweede plaats, met acht onder par, staan oud-winnaar Gonzalo Fernandez-Castano uit Spanje, de Zweed Peter Hanson en de Schot Scott Jamieson.