Broer slachtoffer moordpartij Annecy ontkent vete

De broer van de man die samen met drie anderen dood werd aangetroffen op een bosweggetje in de buurt van het Meer van Annecy had geen ruzie met zijn familielid. Dat zei de man tegen de Britse politie, liet de Franse aanklager Eric Maillaud vrijdag weten. Een bron bij de Britse politie liet eerder doorschemeren dat een mogelijke familievete ten grondslag lag aan de moorden.

De lichamen van drie leden van een Brits-Iraakse familie werden op de bosweg in een auto aangetroffen. Vlakbij de auto lag het lichaam van een Franse fietser, die geen banden had met de andere slachtoffers. Allen hadden minimaal drie schotwonden en waren zeker eenmaal door het hoofd geschoten.

Twee zusjes overleefden de schietpartij. Een van hen is zwaargewond en wordt kunstmatig in coma gehouden. Het andere meisje (4) werd donderdag gevonden. Zij had zich tijdens de schietpartij verschuild tussen de benen van haar moeder. Ze kon bevestigen dat haar vader en moeder onder de slachtoffers zijn. Het derde slachtoffer in de auto, een oudere vrouw van Zweedse afkomst, kende ze niet.

Maillaud wist ondertussen te melden dat er in het voertuig 25 kogelhulzen zijn gevonden. Een getuige zag kort na het drama een groene of donkere terreinwagen en een motor. De politie is naar beide voertuigen op zoek.