Buma laat Al-Qaida-uitspraak Knops passeren

CDA-leider Sybrand Buma roept zijn fractiegenoot Raymond Knops, die de linkse partijen gevaarlijker heeft genoemd dan Al-Qaida, niet tot de orde. Het punt dat Knops maakt is terecht, zei Buma vrijdagavond bij het RTL-programma Wat kiest Nederland.

In een column op het weblog De Dagelijkse Standaard hekelde Knops donderdag de bezuinigingen op defensie die de linkse partijen bepleiten. Die zullen ertoe leiden dat Nederland zich minder goed kan verdedigen. "Dat is goed nieuws voor Al-Qaida, maar slecht nieuws voor onze veiligheid, onze welvaart en onze economie. Laat 12 september daarom geen '11 september' worden voor onze krijgsmacht!", schreef hij.

Buma verwees naar het verleden van Knops als oud-militair. "Dan krijg je dat soort woorden." De lijsttrekker heeft Knops niet gebeld om hem tot de orde te roepen. "Ik vind het niet interessant genoeg om daarvoor te bellen." Buma zei goed te snappen welke 'emotie' Knops heeft bij partijen die verder willen bezuinigen op Defensie.

Wanneer Knops zegt dat links gevaarlijker is dan Al-Qaida, dan is dat een 'heel duidelijk' signaal van een ex-militair 'die het kan weten', aldus Buma. De CDA-leider zou het overigens wel anders verwoorden. "Het zijn zijn woorden, niet mijn woorden."


Buma laat Al-Qaida-uitspraak Knops passeren (Foto: Novum)