Enorme heisa over 60 cent parkeergeld

De Amsterdamse parkeerhandhaver Cition doet erg krampachtig over een parkeerboete die ontstond door een foutje met Yellowbrick.

Guus van Dam ging afgelopen maand wat eten aan de Cruquiusweg in stadsdeel Oost. Hij parkeerde zijn auto in die straat en betaalde met de app van Yellowbrick. Na zijn etentje liep hij terug naar zijn auto en trof er verbaasd een parkeerboete aan.

Wat blijkt? Van Dam had de eerste optie gekozen die Yellowbrick bood, en dat was de Veemarkt. Maar die parkeerzone is pakweg 50 meter verderop en daar kost parkeren 2,40 euro, terwijl Van Dam 3,00 euro had moeten betalen voor zijn plekje aan de Cruquiusweg. "Ik ben geheel niet bekend met de straatnamen daar", zegt Van Dam.

Hij besluit bezwaar te maken tegen de boete van 56,90 euro en stelt Cition voor om gewoon het verschil van 60 cent te betalen. Van Dam was immers in de veronderstelling dat hij netjes betaald had. Maar bij Cition gaat dat niet zo makkelijk. In een brief van drie pagina's leggen de parkeerwachters uit die 0,60 euro toch echt wel een probleem is en het bezwaarschrift van Van Dam wordt ongegrond verklaard.

Omdat in de boete ook het verschuldigde parkeergeld verrekend zit, wil Van Dam dan op zijn minst de 2,40 euro terug die hij wél heeft betaald. "Dat willen ze ook niet teruggeven, ze zeggen dat ze daar echt niet aan kunnen beginnen", aldus Van Dam.