De Bakker wint van Van der Duim in Alphen

Thiemo de Bakker heeft zich woensdagavond met moeite geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn. De 23-jarige Westlander (8) verloor de eerste set van landgenoot Antal van der Duim, maar stelde daarna orde op zaken: 3-6, 7-5 en 6-3. Ook Wesley Koolhof, Angelique van der Meet en Chayenne Ewijk wonnen.

De met een wildcard toegelaten Van der Duim brak in de eerste twee sets steeds een keer. Het eerste bedrijf was dat goed voor setwinst, maar in de tweede set stelde De Bakker daar twee breaks tegenover. Het derde bedrijf verliep op serve tot de achtste game, waarna De Bakker een einde aan de patstelling maakte. Bij 5-3 serveerde hij de wedstrijd uit.

Koolhof plaatste zich eveneens voor de tweede ronde. De 23-jarige tennisser werd door de afmelding van de als eerste geplaatste Igor Sijsling als lucky loser toegelaten tot het hoofdschema en won vervolgens van de Rus Philip Davydenko: 6-4 en 6-2.

Stephan Fransen liet de mogelijkheid onbenut om in de volgende ronde zijn landgenoot Koolwijk te treffen. De met een wildcard toegelaten Fransen was niet opgewassen tegen de Hongaar Attila Balazs: 4-6 en 1-6.

In het vrouwentoernooi was er Nederlands succes. Van der Meet won haar tweederondepartij met 6-4 en 6-2 van de Spaanse Arantxa Parra Santonja. Ewijk versloeg knap de als vijfde geplaatste Duitse Kathrin Woerle in drie sets: 5-7, 7-5 en 6-4. Beide Nederlandse tennissters zijn met een wildcard toegelaten.


De Bakker wint van Van der Duim in Alphen (Foto: Novum)