Derde episode Walking Dead laat op zich wachten

De derde episode van het spel The Walking Dead is nog altijd niet verkrijgbaar. De aflevering had half augustus moeten verschijnen, maar gamebedrijf Telltale heeft nog niets online gezet. Ook heeft het bedrijf geen verklaring gegeven waarom gamers moeten wachten op het derde hoofdstuk uit de vijf delen tellende serie.

De eerste aflevering, A New Day, draait om de introductie van hoofdpersoon Lee Everett en een meisje genaamd Clementine. In de tweede episode, Starved For Help, krijgt de groep overlevenden te maken met bendes en een zoektocht naar voedsel. Waar de derde aflevering, Long Road Ahead, over gaat, is nog niet bekend.

Scriptschrijver Robert Kirkman zei in een interview met PlayStation Blog dat hij de spelers emotioneel wil maken met het spel. The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Kirkman. Het spel vertelt een verhaal dat tegelijk plaatsvindt met de verhalen uit de televisieserie. Spelers krijgen morele keuzes voorgeschoteld die kunnen leiden tot het verlies van een of meerdere personages. Het spel is verkrijgbaar voor onder meer de pc, Xbox 360, PlayStation 3 en iPad.


Derde episode Walking Dead laat op zich wachten (Foto: Novum)