Leerlinge krijgt geen diploma wegens "hell"

Terwijl in Nederland de meest vreselijke woorden hun weg hebben gevonden naar de publieke sfeer, blijft het aan de andere kant van de grote plas oppassen met wat men zegt. Een studente uit Oklahoma krijgt namelijk haar diploma niet, omdat ze "hell" zei in haar afscheidsspeech.

Kaitlin Nootbaar was een goede leerlinge. Ze haalde vrijwel perfecte cijfers, vandaar mocht ze de afscheidsspeech geven op haar diplomauitreiking. Ze had een toespraak geschreven, geënt op de populaire film Twilight Saga: Eclipse, en had een papieren versie ter goedkeuring ingeleverd bij de school.

Maar tijdens de daadwerkelijke speech in mei versprak ze zichzelf. In plaats van "heck" te zeggen, zei ze "hell". Geen groot probleem dacht ze. Echter, toen ze onlangs haar diploma wilde ophalen, kreeg ze nul op het rekest. "We gingen naar het kantoor en vroegen om het diploma en de rector zei: "je diploma ligt hier, maar je krijgt het niet. Sluit de deur, we hebben een probleem"", zo beschrijft Kaitlins vader David. De school wilde het diploma alleen meegeven als Kaitlin haar excuses zou aanbieden.

Kaitlin weigert dit echter, omdat ze vindt dat ze niets verkeerd heeft gedaan. Haar vader valt haar bij: "Ze heeft dat diploma verdiend, ze heeft het curriculum voltooid. [..] Ze heeft hard gewerkt om de beste van haar klas te zijn, en dit is niet eerlijk."