Verdubbeling aantal topsporters bij politie

De politie wil het aantal topsporters in dienst verdubbelen naar zestien. De Raad van Korpschefs wil de sporters inzetten bij de mentale en fysieke ontwikkeling van agenten, zegt een woordvoerder tegen de NOS.

In de komende jaren krijgen vijftigduizend agenten een training in mentale weerbaarheid. Topsporters kunnen hun collega's leren hoe te focussen op hun vak, aldus de zegsman. Een woordvoerder van de Politie Topsport Selectie kon het bericht niet direct bevestigen.

Bij de politie zijn nu nog acht sporters in dienst. Daaronder vallen onder meer schermer Bas Verweijlen, baanwielrenner Teun Mulder en beachvolleybalster Sanne Keizer, die momenteel actief zijn op de Olympische Spelen in Londen.

Topsportende agenten zijn formeel in dienst bij de politie maar krijgen de vrijheid om zich naast hun werk te concentreren op hun sportcarrière. Een soortgelijke tak bij Defensie stopt aan het einde van dit jaar vanwege bezuinigingen. Atleten als Bram Som en Gregory Sedoc moeten daardoor uitkijken naar een andere baan.