Dordtse homohater opgepakt na dreigtweets

Een 29-jarige man uit Dordrecht is vorige week opgepakt voor het discrimineren van homo's op Twitter en het uiten van bedreigingen richting de Gay Pride in Amsterdam. De man zit nog vast en wordt verdacht van groepsbelediging, aanzetten tot haat tegen en discriminatie van homoseksuelen.

Nieuwsblog Stashpress ontdekte de tweets en klopte aan bij het homonetwerk Roze in Blauw van de politie, dat daarop aangifte deed. De man werd vorige week dinsdag aangehouden in zijn woonplaats. Zijn voorlopige hechtenis is inmiddels met twee weken verlengd.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam benadrukt dat tijdens de Gay Pride ook dit jaar een zerotolerancebeleid geldt, wat inhoudt dat verdachten altijd worden aangehouden en justitie hogere straffen eist. In ingrijpende gevallen wordt de strafeis zelfs verdubbeld.

Het OM heeft op 18 september alvast een themazitting ingepland waarop homohaters die zich tijdens het evenement schuldig maken aan belediging of geweld zich moeten verantwoorden. De zaak van de man uit Dordrecht wordt mogelijk ook op die zitting behandeld.

De Amsterdamse Gay Pride duurt tot en met zondag. Zaterdag is de traditionele botenparade.