Baxter en Jenkins eerste halve finalisten World Matchplay

Ronnie Baxter en Terry Jenkins worden eerste halve finalisten van het World Matchplay in Blackpool. Baxter versloeg voor zijn thuispubliek Justin Pipe met 16-11. Jenkins rekende af met wereldkampioen Adrian Lewis Het werd 16-12. 

De partij tussen Baxter en Pipe ging tot 4-4 gelijk op. Daarna liep Baxter snel uit naar 14-7 mede door een 150 en 107 finish. Pipe kreeg wel veel kansen, maar de dubbels werden nauwelijks gevonden. Pipe kwam terug tot er 14-10 van maken en kreeg één pijl voor wederom een rebreak. Dubbel-18 viel niet en kon The Rocket alsnog de leg pakken. Twee legs later was het gedaan.

Jenkins wist in de zesde leg Lewis voor het eerst te breaken, maar Lewis kwam toch weer terug tot 5-5.  Jenkins wist uit te lopen naar 10-6 door onderandere twee keer 121 uit te gooien. De wereldkampioen legde zich niet neer bij een mogelijke nederlaag, hij kwam opnieuw terug op 11-11. Toch slaagde The Jackpot er niet in om voor het eerst deze partij op voorsprong te komen. Jenkins wist op het juiste moment weer bij te schakelen en pakte drie legs op rij voor 14-11. The Bull concentreerde zich op zijn eigen leg. Twee keer 180 en een 82-finish voor een 12-darter bracht hem op 15-12, daarna gaf Lewis op. Jenkins kon weglopen om de partij te winnen via zijn geliefde tops.

Later vanavond zijn de overige twee kwartfinales. Phil Taylor neemt het op tegen Andy Hamilton en Michael van Gerwen zal James Wade moeten verslaan om bij de laatste vier te horen.