Vijftig mille schade na plundering winkel Rotterdam

De Rotterdamse brillenwinkel die woensdagnacht werd geplunderd door relschoppers heeft bij de ongeregeldheden zeker veertig- tot vijftigduizend euro schade opgelopen. Dat zegt Xander Pols, een van de eigenaren van de zaak, donderdag.

De vandalen beukten de ramen van de winkel aan de Kruiskade in en sloopten daarna de meubels en tientallen brillen. Ook werden veel brillen, waaronder veel dure merkzonnebrillen, meegenomen.

De ravage is volgens Pols groot. Volgens hem wisten de plunderaars precies wat ze zochten. "Het raam is twee keer zes centimeter dik. Dat trap je niet zomaar in. Vooral omdat wij ook een redelijk exclusieve winkel hebben", zegt hij in een reactie. Pols noemt de situatie 'zeer treurig'.

De relschoppers kwamen uit de Baja Beach Club. Daar waren eerder op de avond vijftien mensen op straat gezet na meerdere vechtpartijen. Buiten bekogelden ze agenten met stenen en glaswerk, waarna de club op aandringen van de politie dicht ging.

Een deel van de feestgangers sloot zich vervolgens aan bij de relschoppers. Onder invloed van drank en drugs werd daarna een spoor van vernieling achtergelaten op het Stadhuisplein, de Kruiskade en de Lijnbaan. De politie heeft zes mensen aangehouden.

De schade loopt vermoedelijk nog veel verder op door vernielingen aan nog zeker tien andere winkels. De politie kon niet meteen zeggen hoeveel schade er precies is.