PSV en Sporting Portugal akkoord over Labyad

PSV en Sporting Porutgal hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Zakaria Labyad. Dit meldt Voetbal International zojuist. Beide partijen zijn het in grote lijnen eens geworden over de voorwaarden.

Sporting Portugal betaalt PSV in elk geval een opleidingsvergoeding van 300.000 euro. Daarnaast hoesten de Portugezen ook nog een kleine transfersom op, waarna de soap omtrent de Marokkaanse voetballer afgesloten kan worden. De Eindhovense club ziet bovendien af van juridische stappen.

"De kans is groot dat de FIFA beslist dat Labyad tijdens die zaak gewoon voor Sporting mag spelen", lichtte technisch directeur Marcel Brands toe. "Daarnaast kan het een hele langdurige affaire worden, waarbij we geen garanties hebben. We hebben nu mondeling een akkoord bereikt met Sporting. Alles wordt nu op papier gezet en ik verwacht dat aan het einde van deze week alles afgerond is."

Als alle formaliteiten zijn afgerond en PSV alle benodigde handtekening in bezit heeft, wordt Labyad definitief vrijgegeven. Hierdoor kan de aanvaller na zijn deelname aan de Olympische Spelen in actie komen voor zijn nieuwe broodheer; Sporting Portugal.